Kul story om kon =)

Hittade den här texten som ska vara skriven av ett barn och tyckte den var så söt. Den fick iaf mig att le en stund;
 
Historian om kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö.
Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Denfrämre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall Ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule.
Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga Bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det Bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så Blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har Fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut Spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Världens bästa helg =)

Jag har haft en riktigt underbar helg i Finnhamn ute i skärgården. Jag och Johan fick ett ryck och stack ut och tältade =)
Hur skönt somhelst och verkligen en skitbra avslutning på semestern =) Vi grillade flintastek med potatissallad och drack rosévin och öl. Vi satt på sjökrogen och tog en öl och lyckades hitta tillbaka till tältet i totalt kolmörker :p
Vi har badat och legat på klipporna och bara tagit det lugnt. Och gjort massa annat..

Johan på platsen där vi satte upp tältet sen. Han bär även en stor ryggsäck med tältet på ryggen, själv bär jag min handväska ;)


Vi grillade mycket på klipporna och bara hade det najs i det fina vädret. Vi badade bastu och svalkade av oss med ett bad emellanåt. (Visst är jag snygg i Johans badbrallor :p)


Vi har haft en riktigt bra helg :)