Tenta, och ännumera tenta..

Veckan har bestått av mestadels plugg, som vanligt inför tenta. Hade preparatförhör i histologi i fredags, och de har faktiskt redan rättat det, och det gick bra, trots att jag tyckte det var svårare än förväntat.
På onsdag är det tenta i digestion och urogenitalia, och jag känner mig lite taskigt förberedd, för jag satsade så mycket på preparatförhöret så detta har hamnat lite i skymmundan, så nu vet ni vad jag kommer ha för mig de närmsta dagarna.. ;)
 
Har iallafall hunnit med gymmet hela fyra gånger den här veckan, superskönt. Hugo har varit sjuk också, ine helt lägligt såhär innan tenta, men vad gör man.. Tur att han har en snäll mormor som kunnat ha honom en hel del så jag kunnat vara i skolan.
 
Inläsning ala veterinärstudent..
 
 
 

Hot hot hot (som i varmt alltså) ;)

Dagen har bestått av en föreläsning som påminde väldigt mycket om BMBn. Föreläsaren lät dock som berättarrösten i Bamse, så det var lite kul att lyssna på, och intressant förstås, även om jag hade tankarna lite på strul med jobbet ang sommarsemestern..

Hela eftermiddagen hr jag suttit och mikroskoperat så ögonen nästan blev fyrkantiga. Känns som jag har koll på mycket nu, men behöver nog bli strået vassare när det gäller digestion.

Nu på kvällen hade jag och Theres bokat "Hot mojo" på Sats. Det är yoga i 38 grader, och jag kan lova att det både var jobbigt och varmt. Rätt hög svettfaktor, haha. Men det var rätt kul iaf. Kanske inget jag skulle prioritera att träna varje vecka, men lätt 1-2gånger i månaden.

Efter solsken kommer värsta regnet..

Har varit väldigt dött här igen, vilket beror på att jag varit väldigt låg.
Tappade gnistan lite där ett tag, men nu är jag på gång igen. Vet inte om det var vintern och den mörka årstiden, eller om jag helt enkelt bara har haft på tok för mycket att göra. Nu är jag iaf på rätt köl igen. Har fått mer harmoni i min vardag, och till och med börjat träna igen.
 
Jag klararade NERC-tentan, som var terminens första tenta och handlade om Nervsystemet, respiration och cirkulation. Kändes jätteskönt för självförtroendet att jag faktiskt är bra när jag har haft tid att bara konentrera mig. Har även hunnit göra min omtenta i Biomedicinska baskursen, men den får jag inte tillbaka förrän om en vecka, så ni får hålla tummarna för mig.
På fredag har jag histologitenta, vilket går ut på att känna igen olika organs vävnader i mikroskop. Det är svårt, men jättekul när man kan. Jag behöver nog mikroskopera lite till den här veckan för att det ska gå vägen dock. På onsdagen efter är det även tenta i Urogenitalia och Digestion. Det är mycket att hålla reda på verkligen, men det är kul.
 
Att mysa med en av skolans en dag gamla killingar är en av fördelarna med utbildningen.

Inte fullt lika mysigt ;)